Najcjenjeniji nemedicinski protokola na svijetu koji je osmišljen za liječenje natežih oboljenja a posebno tumora.

Ovdje ćemo vas upoznati sa jednim od najcjenjenih nemedicinskih protokola na svijetu koji je osmišljen za liječenje natežih oboljenja a posebno tumora.

smjesa-koja-pomaze-u-lijecenju-najtezih-bolestiRadi se od proteinsko-uljnom protokolu koji je osmislila njemačka doktorica biohemije Johanne Budwig . Protokol se sastoji od konzumiranja smjese sastavljene od mladog sira, lanenih sjemenki i ulja, te preporuka koje vrstu hrane treba jesti a koje obavezno izbjegavati uz korištenje smjese. Protokol je vrlo priznat i jako uspješan u liječenju najtežih bolesti a primjenjuje se doslovno širom planete zemlje, posebno u zapadnoj civilizaciji.

Za ovu metodu može se reći da je vjerovatno najuspješniji i najrašireniji alternativni način liječenja tumora i drugih oboljenja koji ne uključuje hemikalije i lijekove a osmilšljen je od strane jednog doktora biohemije.

Protokol je razvijen u cilju liječenja većine vrsta raka ali je uspješno korišten i kod degenerativnih bolesti, artritisa, dijabetesa, visokog pritiska, multiple skleroze, srčanih oboljenja, psorijaze ili i drugih oboljenja i stanja. Dr Budwig, njene kolege i sljedbenici tvrdili su da su imali veliki broj slučajeva smanjenja i potpune regresije rezličitih vrsta raka, piše Zdravljebezdoktora.com

Sada kada vjerovatno imamo vašu pažnju preći ćemo na konkretne sastojke i način pravljenja i konzumiranja:

SASTOJCI JEDNODEVNE DOZE SMJESE ZA TEŽE OBOLJELE:

– 6 supenih kašika lanenog ulja
– 12 supenih kašika mladog kravljeg sira
– 4 supene kašike sirovog sjemena lana

Pomješajte sir i ulje u posudu i umutite štapnim ili običnim mikserom 1-2 minute dok ne dobijete jednoličnu pjenastu masu u kojoj se ne nazire ulje. Potom sameljite sjemenke lana u mlinu za kafu u trajanju od 10-15 sekundi. Dodajte sjemenke u smjesu sira i ulja i sve opet dobro promješajte. Na kraju možete ali ne morate dodati kašiku domaćeg sirovog meda.

Umutite još jednom sve zajedno. Smjesu trebate pojesti isključivo svježe napravljenu u roku od maksimalno 15 minuta od mješanja. Sjemenke lana uvijek sameljite prije mješanja , nemojte ih mljeti unaprijed niti kupovati samljevene jer dolazi do oksidacije i gubitka upotrebne vrijednosti.

Za lakše slučajeve i oboljenja i preventivnu upotrebu koristi se pola navedene doze na dan. Smjesa se koristi svaki dan a kod težih oblika bolesti koristi se trajno odnosno doživotno.

U smjesu možete slobodno dodati ako vem je lakše sve vrste sirovog povrća ili voća ili sirove orašaste plodove.

Hladno prešano ulje lana možete pronači u većini supermarket i prodavnica zdrave hrane a po njegovom otvaranju važno je da ga držite u frižrideru jer je jako kvarljivo.

U pojedinim slučajevima na početku primjene dolazi do lakše vrtoglavice kod nekih pacijenata a u tom slučaku se preporučuje prvih nekoliko dana konzumiranje svježeg čaja od mente koji će poništiti pojavu vrtoglavice.

Protokol podrazumjeva dozvoljenu i zabranjenu hranu i piće prvenstveno za oboljele od raka:

Dozvoljene i preporučene stavke

Stevia kao zaslađivač, sirovi domaći med, datule, smokve, bobičasto voće
Sve biljke i povrće bez dodataka, sirovo ili sušeno, može i zamrznuto
Svi orašasti plodovi ali sirovi neprženi sem kikirikija
Sirov i neprocesiran kakao i nezaslađeno kokosovo mlijeko
Svi čajevi
Sve vrste integralnog brašna
Kiseli krastavci i ostale isključivo prirodno kiseljene namirnice bez konzervansa
Sve vrste voće bez vještačkog šećera
Maslinovo i druga hlado prešana ulja , nerafinirana
Nemasni sirevi
Izlaganje suncu kad god je moguće ali ne naravno ne ljetnom i jakom nego jutarnjem i večernjem uz što više kretanja
2-3 litra vode na dan
Umjereno ili malo piletina i puretina (domaća) i plave vrste ribe

Šta izbjegavati

Hidrogenizirane masnoće i rafinirana ulja
Životinjske masnoće
Meso posebno sve vrste svinjskog kao i sve ostale vrste crvenog mesa
Morski plodovi (rakovi, šrimpovi i sve vrste riba sa tvrdom ljušturom)
Bijeli hljeb i sve tjestenine od bijelog brašna strogo su zabranjene
Sladoledi i punomasni mliječni proizvodi
Šećer i slični jako zaslađeni proizvodi strogo su zabranjeni
Sva jako procesirana i konzervirana hrana
Svi hemijski proizvodi za domaćinstvo (koristiti sirće i sodu bikarbonu za čišćenje)
Zabranjeno je korisiti mikrovalnu, teflonsko i aluminijumsko posuđe, korisititi samo poreculnsko, nerđajući čelik, vatrostalno staklo i sl.
Ovaj spisak nekih od dozvoljenih i zabranjenih stavki za korištenje u protokolu prvenstveno se odnosi na oboljele od raka ali je vrlo koristan vodič i za zdrave ljude u prevenciji raka i drugih teških bolesti.

U ovom tekstu zbog obima nismo u stanju ići u detaljnije načine i korištenje hrane, ali na mnogim stranicama i forumima na internetu možete pronaći mnoštvo uputa i knjiga kako i šta koristiti.

Mnogobrojni su pacijenti na svim kontinentima koji tvrde da su se izliječili i izvršili regresiju raka i drugih teških oboljenja koristeći protokol Dr Budwig. Također možete pronaći i mnogobrojne forume na internet u kojima hiljade pacijenata na ličnim primjerima iznosi detalje primjene i uspjeha ovoga protokola. Kako su svi predloženi sastojci vrlo zdravi i potpuno neškodljivi toplo preporučujemo svim zainteresovanim da informišu o detaljima i eventualnoj primjene protokol ove njemačke doktorice biohemije koja je umrla 2003. Godine u svojoj 96. godini starosti.

Molimo podijelite ovaj post kako bi što više ljudi saznalo i eventualno primjenilo protokol Dr Budwig.

Izvor: zdravljebezdoktora.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *