Bolna ispovest: Htela sam da ubijem ćerku kada je imala tri nedelje

Postporođajna depresija je navela Suzi Vud (21) iz Velike Britanije da poželi da ubije svoju ćerkicu Anabelu kada je imala svega tri nedelje. U najtežim trenucima je čak i planirala kako bi to mogla da izvede. Ona se od tada u potpunosti oporavila, i uživa sa sedmomesečnom ćerkicom, a želi da pomogne i drugim majkama da se izbore sa depresijom.

Postporođajna depresija u potpunosti muti razum: Suzi sada uživa sa ćerkicom
POSTPOROĐAJNA DEPRESIJA U POTPUNOSTI MUTI RAZUM: SUZI SADA UŽIVA SA ĆERKICOMFOTO:

– Postporođajna depresija me je promenila na mnogo načina. Želela sam fizički da ubijema Anabelu kada je imala oko tri nedelje. Čak sam i planirala kako ću to da izvedem. Ubedila sam samu sebe da ona nije moja, i želela sam da je moji roditelji usvoje. Želela sam da izađem napolje, napijem se i zaboravim da sam majka – priča Suzi, koja živi sa roditeljima.

Ona kaže da je morala stalno da se pretvara da je sve u redu, a roditelji su svakodnevno brinuli o bebi jer su se bojali da bi Suzi mogla da je povredi.

Suzi sa ćerkicom i roditeljima
SUZI SA ĆERKICOM I RODITELJIMAFOTO:

– Nisam govorila ljudima šta mi se dešava u glavi, dok jednog dana Anabela nije zaplakala i to me je slomilo. Jednostavno nisam to mogla da radim više. Nisam želela da joj dam bočicu jer sam se osećala kao da je ne volim i da je ne želim – priseća se ova samohrana majka.

Ona je shvatila da mora da potraži pomoć, i krenula je u savetovalište. Razgovori su joj pomogli da se poveže sa svojom ćerkom, a ona sada planira da studila psihologiju kako bi mogla da pomogne drugim majkama.

– Roditelji su mi puno pomogli, iako su oboje bolesni, bile bismo izgubljene bez njih. Uključivanje porodice u ovako nešto može da bude jako teško, pogotovu ako oni ne razumeju o čemu se radi – kaže majka, koja ne bi mogla sebi da oprosti da se nije na vreme izlečila.

Sada je ponovo u redu, i želi da pomogne drugima
SADA JE PONOVO U REDU, I ŽELI DA POMOGNE DRUGIMAFOTO:

– Ovo nije bilo lako putovanje, a mnoge majke i očevi idalje pate. Veoma je bitno da podignemo svest o ovome – odlučna je ona.

Ljubica Krstić
Izvor: zena.blic.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *